Jaarrooster

Voor de gebruikers die de oude versie van weektaak.com gewend zijn, is het even wennen. Er is geen jaarrooster meer die eerst gemaakt moet worden. Je maakt nu je weekoverzicht en daarna vul je de lesstof in. Bij een nieuwe week kopieer je het vorige weekplan. Daar kan je kiezen of je de lesinhoud mee wil kopiëren, je hoeft het dan alleen aan te passen, of dat je een leegrooster wil kopiëren. Alle vakken staan in dat geval al op de goede plek maar je begint weer opnieuw met de lesstof in te vullen. Eigenlijk is het kopiëren van een leeg rooster hetzelfde als een jaarrooster uit het oude programma. Het is alleen een stuk flexibeler.

Maak je weekrooster

Je maakt je weekrooster door de vakken te slepen naar de goede dag en tijd. Je kan daarna de lestijden gemakkelijk aanpassen door te klikken op de tijd.

Kopiëren van het weekrooster

Als je de eerste keer gelijk een goed rooster maakt kan je deze de week erop gemakkelijk weer gebruiken. Dat kan je doen door te klikken op de knop kopiëren.

Lesstof wel of niet mee kopieeren

Je kan alles van de vorige keer kopiëren naar de nieuwe week. Zo hoef je alleen wat aanpassingen te doen. Waarschijnlijk scheelt dat tijd. Je kan er ook voor kiezen om niet de lesstof mee te kopiëren. Dan werk je eigenlijk weer in een leeg 'jaarrooster'. Nu noemen we dat geen jaarrooster meer maar een weekrooster die gemakkelijk elke week aan te passen is.