Problemen met thuis inloggen op de digitale weektaak

Hebben de kinderen thuis problemen om in te loggen op hun digitale weektaak? Lees de meest voorkomende oorzaken en oplossingen.

Gebruik je de juiste URL?

De meest voorkomende reden dat het inloggen niet lukt, is dat een leerling niet op het juiste adres (URL) zit. Let op het volgende:

  • Ziet de URL er goed uit? Deze moet er zo uitzien: 'https://schoolnaam.mijnweektaak.com' of 'https://mijnweektaak.com/thuis/schoolnaam'
  • Heeft de browser er niet per ongeluk vanzelf nog een extra www voor geplakt?
  • Zit je wel op mijnweektaak.com, en niet op weektaak.com?

Problemen met sommige browsers of apparaten

Soms heeft het niet kunnen inloggen te maken met de browser of de computer/tablet. Eigenlijk gaat het inloggen op afstand altijd goed in een moderne browser, zoals Google Chrome. Denk aan het volgende:

  • Sommige versies van Microsoft Internet Explorer blijken niet goed te werken met de digitale weektaak. In die browsers lukt het inloggen vaak wel, maar is de digitale weektaak vervolgens leeg.
  • Als je de digitale weektaak probeert te benaderen via een snelkoppeling in een afgeschermde online leeromgeving, gaat het vaak thuis mis. Die snelkoppelingen werken alleen op het netwerk van de school. Om thuis in te loggen moet je zelf in de browser de juiste URL intypen: https://mijnweektaak.com/thuis/schoolnaam

Pincode is onjuist

Krijg je wel een inlogscherm voor kinderen te zien, maar krijg je na het inloggen de melding dat de gebruiker of pincode onjuist is? Let dan op het volgende:

  • De juf/meester kan alle PIN codes van alle kinderen zien en doorgeven. Heb je zeker weten de goede 3-cijferige PIN?
  • Bij het invullen van je naam is het invullen van je voornaam voldoende. Vul hier geen e-mailadres in.